Project

General

Profile

WMS » History » Version 22

Teodor Sorin Iliuțeanu, 2021-01-26 19:51

1 1 Teodor Sorin Iliuțeanu
h1. WMS - gestiune depozit
2
3 18 Teodor Sorin Iliuțeanu
WMS-ul este un modul ce va usureaza lucrul atunci cand aveti de-a face cu un flux mai mare de comenzi/produse. El va permite sa: aflati locatiile exacte ale produselor in depozite, aduceti din depozit produsele pt comenzile in lucru, creati awb-uri/facturi pt comenzile in lucru, ...
4 2 Teodor Sorin Iliuțeanu
5 5 Teodor Sorin Iliuțeanu
# Impartire depozit
6 22 Teodor Sorin Iliuțeanu
Imaginati-va ca aveti unul sau mai multe depozite mari. Pentru gestiunea mai usora a produselor, v-ar ajuta sa impartiti depozitul in sectiuni. Noi impartim depozitele in 3 sectiuni: randuri (raks), dulapuri (bin-uri), cutii (polite). Astfel, o sectiune din depozit primeste un nume unic ce reprezinta locatia in depozitul respectiv (ex. "1-2-C" reprezinta locatia de pe randul 1, dulapul 2, polita C). Un produs se poate afla in una sau mai multe locatii (noi le mai zicem si cutii). Este ca la supermarket, ei numesc randurile, raioane, ex.: raionul de mezeluri, raionul de brutarie, ... Dulapurile reprezinta o sectiune dintr-un raion, iar cutiile o sub,sub sectiune...
7
8 1 Teodor Sorin Iliuțeanu
# Printare etichete
9 22 Teodor Sorin Iliuțeanu
10 11 Teodor Sorin Iliuțeanu
Fiecare locatie din depozit are asociat un nume. Acest nume poate fi printat pe etichete. Atunci cand se scaneaza o astfel de eticheta, site-ul stie la care locatie din depozit va referiti.
11 20 Teodor Sorin Iliuțeanu
Fiecare produs din depozit are asociat un cod de bare sau un sku unic. Atunci cand scanati o eticheta de produs site-ul stie la care produs va referiti.
12 5 Teodor Sorin Iliuțeanu
# Colectarea produselor pt. comenzile in lucru (picking)
13
# Ambalarea coletelor (packing)
14 2 Teodor Sorin Iliuțeanu
15 11 Teodor Sorin Iliuțeanu
h5. Extra
16 1 Teodor Sorin Iliuțeanu
17 12 Teodor Sorin Iliuțeanu
# Receptie marfa
18 13 Teodor Sorin Iliuțeanu
Aceasta actiune este facuta pentru a va ajuta sa verificati daca marfa intrata in depozit, este reflectata 100%, de nir-urile anterior inregistrate.
19 15 Teodor Sorin Iliuțeanu
Platforma va permite inregistrea nir-urilor (nota receptie marfa). Sa zicem ca o factura contine: 10 bucati pt produsul p1,  10 bucati pt produsul p2, 10 bucati pt produsul p3. Atunci cand va vine marfa puteti incepe acest proces de verificare. Alegeti seria nir-ului/facturii pe care vreti sa o verificati (puteti selecta mai multe facturi de verificat - va vine simultan marfa de la mai multe facturi), scanati fiecare produs intrat in depozit. 
20 17 Teodor Sorin Iliuțeanu
La final observati, sau nu :), ca exista diferente: ati primit mai multe sau mai putine produse comandate.
21 16 Teodor Sorin Iliuțeanu
Pe email, veti primi un raport detaliat cu aceste posibile diferente.